Genarps Kulturportal

 

Fågelskådning 27 oktober 2012

Bild av affischen

(Artikeln publicerad 2012-10-30)

"Fågelskådningens dag i Genarp”, i samband med bibliotekets "Långlördagsöppet", blev en MYCKET lyckad aktivitet. Ett tjugotal intresserade, mer eller mindre kunniga, träffades utanför Medborgarhuset klockan tio. En strålande höstdag med sol, klar luft, svalt, vindstilla och en fantastisk färgprakt.

 

Bild på våra guider Bertil och BillBertil Svensson, Sveriges "mesta" fågelskådare (452 arter!!), tillika vårt stöd på Medborgarkontoret, hade kallat in sin skådarkompis Bill Lindvall samt fågelfotografen Crister Ringkvist, båda Genarpare. Bertil informerade lite om dagens aktivitet och "dagsläget" i fågelvärlden.

Bild på gåsaraden på väg ut på RisenDet blev en två-timmarspromenad på vårt kära Risen med ett avslutande besök på biblioteket. I "gåsmarsch" gick vi ut på 3,5 km-rundan, såg och hörde 24 arter. Allt enligt Bertil och Bills övertygande bevisföring! Många frågor blev det och många pedagogiska svar med hjälp av fågelbok och lösbladssystem.

Bild på när vi tittar på fåglar


Förutom våra "vanliga" i byn förekommande fåglar (kråka, råka, skata, kaja, koltrast, talgoxe, blåmes och pilfink) så noterade vi även bofink, rödhake, nötväcka, nötskrika, entita, gärdsmyg, kungsfågel, svartmes, björktrast, rödvingetrast, häger, större hackspett, korp, sädgås, ormvråk och glada.
 

Bild på deltagarna som var med på fågelskådningenTill sist önskade vi alla som var med idag, att denna fågelskådardag kan upprepas vid fler tillfällen. Det är ju ett privilegium att få gå ut med en fågelskådare som kan briljera med att vara den första i Sverige som har lyckats se 450 arter här i landet.

 

 

Lundaland i Tiden

 

EUlogoLeaderlogo